В Разград помагат на дете, останало без дом след пожар
В Разград помагат на дете, останало без дом след пожар / снимка: Радка Минчева
В Разград помагат на дете, останало без дом след пожар
26722
В Разград помагат на дете, останало без дом след пожар
  • В Разград помагат на дете, останало без дом след пожар

С благотворителен концерт две неправителствени организации и община Разград събраха пари за 14-годишно момиче и баба му, останали без дом след пожар, предизвикан от пияния баща на тийнейджърката. Милена и баба Надя вече получиха общинско жилище, със събраните средства ще си купят ел. уреди за новия дом, където обаче още няма и мебели.

От петгодишни малки балеринки до професионалните танцьори от фолклорния Капански ансамбъл се включиха в благотворителния концерт, организиран от Федерацията на жените, сдружение "ЖАНЕТА" и община Разград.

14-годишното момиче и 73-годишната му баба Надя останаха без дом преди повече от месец, когато пияният бащата на детето, подпали къщата, в която живееха. При пожара изгоря цялата им покъщнина.

В Разград помагат на дете останало без дом след пожар
netinfo

"Аз 73 години съм живяла в моята къща, там съм се родила, там ми е душичката, нищо освен двете ми ръце не ми остана, всичко дето съм го събирала, замина", каза баба Надя.

Сдружение "ЖАНЕТА" осигури временен подслон за двете, Милена, която е изоставена от майка си още като бебе, не пожела да се върне при баща си.

„И преди още от малка го помня, че ни е тормозил, всеки път се напива, когато има пари. От втори клас едни ботуши ми е купил и оттогава нищо. Само за себе си мисли", казва 14-годишното момиче".

Милена и баба Надя вече имат жилище - общински апартамент. В него обаче няма нищо, затова събраните от билетите за концерта средства ще бъдат използвани за купуване на ел.уреди, ще се търсят и още варианти за подпомагане. По време на концерта бяха събрани 650 лв.

Освен с добрата новина за Милена и баба Надя концертът завърши с изпълнението на 10-годишната Даяна Гиргинова, посветено на 8 март.

В Разград помагат на дете останало без дом след пожар
netinfo