Уикенд на българското кино радва публиката в Белград
Уикенд на българското кино радва публиката в Белград / снимка: sxc.hu
Уикенд на българското кино радва публиката в Белград
82031
Уикенд на българското кино радва публиката в Белград
  • Уикенд на българското кино радва публиката в Белград

Дни на българското кино започват в Белград. От днес до 4 октомври ще бъдат представени шест съвременни игрални филма и един документален, съобщиха от посолството ни в Сърбия. Предвидена е и изложба, посветена на 100-годишнината на българското кино.

Дните на българското кино в Сърбия се откриват тази вечер с прожекция на филма на режисьора Стефан Командарев „Съдилището" , който е българската номинация за наградите Оскар през 2016 година в категорията „Най-добър чуждоезичен филм". Тази вечер ще бъде показан и филмът „Зад кадър" на режисьора Светослав Овчаров от 2010 г.
Утре в събота ще бъдат представени три прожекции, на филмите - „Балканска мелодия" на режисьора Щефан Швитерт, „Още нещо за любовта" на Магдалена Ралчева и „Кецове" на режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров. За неделя са предвидени две прожекции - на филма „Източни пиеси" на режисьора Камен Калев и „Стъклената река" с режисьор Станимир Трифонов.

В дните на българското кино в Белград, в залите на Дом Омладине ще бъде показана и изложбата „Автори и плакати", посветена на 100-годишнината на българското кино, която се навърши през януари 2015-та.