Танцьор от екипа на Мадона ще се вихри в Смолян
Танцьор от екипа на Мадона ще се вихри в Смолян / снимка: БГНЕС

Брейк танцьор Teknyc, който в последно време работи с Кралицата на поп-а Мадона, ще бъда част от журито на 10-то издание на фестивала на съвременните изкуства Jam On It. Освен с Мадона Teknyc е работил с Missy Elliot и Jay-Z.

10-тото издание на придобилия световна популярност международен фестивал на съвременните изкуства Jam On It ще се проведе в Смолян от 17-ти до 19-ти септември. Организаторите Sleepwalkingz честват и 25 години от създаването на формацията, която е една от най-старите брейк групи в Европа.

Очаква се и тази година фестивала да бъде посетен от хиляди млади хора от цял свят, интерес са проявили артисти от САЩ, Европа и Азия.

Jam On It придоби особена популярност сред младите като най-значимото хип-хоп събитие на Балканите. По традиция в него са широко застъпени музикалните и танцовите стилове, свързани с джаза, фънка и хауса, представени от едни от най-изявените в света артисти в съответните области. Концерти, танцови състезания, джем сешъни, графити демонстрации и партита ще бъдат част от програмата тази година, съобщиха организаторите.

Последната дата от феста е 20-ти септември. Тя ще бъде отбелязана с подобаващо парти в столицата. Очаква се Urban Artistry  да направят зашеметяващо шоу, а Маурицио и Atomic, освен че ще покажат уменията си, ще оценяват и останалите участници. Третият в журито ще бъде Teknyc - един от брейк танцьорите на Мадона.

Новини от Пловдив