/ netinfo
Сайтът отбелязва 42% ръст на потребителите си през декември 2016 година в сравнение със същия период на 2015 година
Gong.bg е най-посещаваният спортен уебсайт у нас през декември 2016 година. Спортният сайт в портфолиото на Нетинфо, част от най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания у нас Нова Броудкастинг груп, отбеляза 42% ръст на потребителите си през декември 2016 година в сравнение със същия месец на 2015 година. Данните са от предоставени от Gemius. На голям интерес се радва и мобилното приложение на Gong.bg, което през декември отбелязва 120 000 потребители.

Добрите резултати на Gong.bg през декември 2016 година се дължат не само на професионалния екип на уебсайта, но и на интересното и богато съдържание, което той предоставя на своите потребители. Едно от ключовите събития, които потребителите са проследили в края на годината на Gong.bg, e мачът между Кубрат Пулев и Самюел Питър, който се проведе в началото на декември в София. Gong.bg представи ексклузивни видео материали от двубоя, галерии от снимки, поредица от интервюта с Кубрат Пулев и неговия треньор, коментари и анализи от спортни специалисти. Материалите, посветени на боксовия мач, са събрали над 400 000 прочитания в периода от 1 и 6 декември.

Следващото голямо събитие, което потребителите могат да проследят на Gong.bg, е тенис турнирът Garanti Coza Sofia Open, който започва след броени дни в София и в който участие ще вземат Григор Димитров, Доминик Тийм, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут. Феновете на тениса ще могат да се информират за всички резултати и любопитни новини около тенис звездите, които пристигат в София този февруари.

Не за първи път потребителите в България избират Gong.bg, за да проследят и да се информират за най-важните спортни събития. Данните от летните месеци показват, че уебсайтът отново е изпреварил своя основен конкурент. Едно от най-интересните събития в този период е UEFA EURO 2016, когато Gong.bg е ексклузивен медиен партньор на мачовете от първенството.