Погребват Дейвид Бауи в Ню Йорк с церемония в тесен кръг
Погребват Дейвид Бауи в Ню Йорк с церемония в тесен кръг / Guliver/Getty Images

Прощаването с починалия британски рок музикант Дейвид Бауи и неговото погребение ще се състоят в Ню Йорк, където той живя през последните 20 години, предаде агенция ТАСС.

Бауи почина на 10 януари 2016 година в квартирата си в Манхатън в тесен семеен кръг. По всяка вероятност прощаването с изпълнителя, роден в Англия, също така ще се състои в Ню Йорк. По-конкретна информация за времето и мястото на погребението ще бъде предоставена по-късно.

Режисьор каза, че Дейвид Бауи е бил болен от рак на черния дроб

Траурната церемония по желание на неговото семейство, ще бъде "закрита и тиха". Тя ще бъде в тесен кръг и на нея ще присъстват най-близките родственици на Бауи - съпругата му Иман, дъщеря му Лекси и синът му Дънкан. Сред присъстващите ще бъдат фронтменът на "Ролинг стоунс" Мик Джагър, бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни и певецът Боно от "Ю Ту".

Бауи почина след неравна битка с рака. Въпреки тежкото си заболяване, съпроводено с многобройни сърдечни пристъпи, музикантът в продължение на една година активно работи над последния си албум "Blackstar". Дискът излезе два дни преди смъртта му, в деня на 69-ия му рожден ден на 8 януари.

Почина легендарният музикант Дейвид Бауи

По време на своята звездна кариера Бауи продаде над 136 милиона плочи и влезе в десетката на най-успешните изпълнители в историята на поп музиката във Великобритания, припомня агенцията.

Източник: БТА