Откраднаха камиона на ансамбъл „Българе
Откраднаха камиона на ансамбъл „Българе / снимка: Дарик-Кюстендил
Откраднаха камиона на ансамбъл „Българе"
27408
Откраднаха камиона на ансамбъл „Българе"
  • Откраднаха камиона на ансамбъл „Българе"

Камионът с цялата озвучителна и осветителна техника на ансамбъл "Българе" е бил откраднат през изминалата нощ. Автомобилът е бил паркиран на улица "Летоструй"109 в столичния квартал "Левски". Камионът е марка "Ман", бял, с регистрационен номер С 7830 КХ. По него има големи надписи "Българе".

Ръководителят на ансамбъла Христо Димитров се обръща към всички, които имат някаква информация по случая, с молба да се свържат с полицията. Димитров се надява поне техниката да бъде открита, за да може трупата му да осъществи планиран спектакъл за 27 март в Плевен.

Ето какво каза в интервю за Дарик Христо Димитров:

Лесно ли могат да се продадат тези неща? Според вас, каква е стойността на цялата техника, която се намира в този камион?

Ние, като я купувахме, теглихме кредит, който беше в размер на 240 000 лева. Сега може да струва над 100 000 лева, нещо от този род, защото вече е употребявана. Трудно би могла да се продаде, осен на хора, които са от нашия бранш. Има фирми, които се занимават със звук и осветление. Ние сме им се обадили на всичките и сме ги предупредили, че е възможно да се появи крадена техника, за да могат те да ни съдействат.

Имало ли е камери в района, където е бил паркиран камионът?

Не, то е едно такова пространство, което не е много добре осветено. Иначе е на самия път, на самата улица - отвсякъде се вижда. По всяка вероятност ще бъдат разпитани хората, които живеят наоколо.

На какво се надявате повече - да бъде открит камионът или да си намерите цялата техника?

Техниката, камионът не е толкова ценен. Никога не сме предполагали, че е възможно такова нещо да ни се случи. От седем години и половина имаме дейност, от пет години имаме наша собствена техника, никога не сме имали такъв проблем или нещо подобно. Той камионът е застрахован, но техниката не е.