Музикалният театър в шок от новия си директор, трупата му пише на премиера
Музикалният театър в шок от новия си директор, трупата му пише на премиера / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Музикалният театър в шок от новия си директор, трупата му пише на премиера
24950
Музикалният театър в шок от новия си директор, трупата му пише на премиера
  • Музикалният театър в шок от новия си директор, трупата му пише на премиера

Трупата на Музикалния театър "Стефан Македонски" изпрати протестно писмо срещу избора на нов директор на театъра. То е адресирано до президента, председателя на Народното събрание, премиера, министъра на културата. От ръководеното от Вежди Рашидов ведомство най-после потвърдиха информацията, че режисьорът Борис Панкин е спечелилият конкурса за нов шеф на Музикалния. Артистите му още вчера изразиха възмущението си от факта, а през днешния ден отправиха към Панкин въпроса как ще управлява един театър, в който никой не го иска?

В протестното писмо, което е подписано от целия колектив на Музикалния театър, се припомня как Борис Панкин вече се е пробвал веднъж за директор на институцията, но заради липсата на необходимите 5 години управленски опит в сферата на културата е отпаднал от надпреварата. Колективът на Музикалния недоумява как само няколко месеца по-късно това условие е било премахнато, с което реално е дадена зелена светлина на Панкин да заема подобни постове.

Режисьорът е популярен с участието си в такива конкурси. През годините той е опитвал да бъде директор на Младежкия театър и на Театър София. От Музикалния обаче смятат, че непрекъснатите напъни в тази посока на Панкин се дължат най-вече на мечтата му да си има театър, който да управлява. Трупата на институцията отбелязва още, че е под достойнството й да коментира роднинските връзки на режисьора с главния прокурор Борис Велчев. Но пита кой има интерес да постави на поста директор на Музикалния театър човек, който няма нищо общо с него не само поради факта, че не притежава каквото и да било музикално образование.

Артистите на театъра настояват час по-скоро да разберат какви са бъдещите планове на новия директор и какъв смята той да бъде репертоарът на Музикалния оттук нататък.

Целия текст на протестното писмо прочетете тук