Музей на вълка във Вълча поляна
Музей на вълка във Вълча поляна / netinfo
Музей на вълка ще бъде изграден в елховското село Вълча поляна. Проектът е включен в годишната работна програма за 2007 г. на Министерството на околната среда и водите във връзка с прилагане на Меморандума за разбирателство с Правителството на княжество Монако.

Отварянето на музея ще струва 11 900 лв., 5000 от които са предвидени за ремонт на сградата и озеленяване на двора. 6900 лева са отделени за експонати в музея. Идеята за Музей на вълка е на кметския наместник на селото Дженко Ангелов, а проектът е изготвен от лесовъдния инж. Добрев, който живее в крайграничното село.

Ежегодно десетки хиляди туристи, напускайки пределите на България и Европейския съюз, преминават през странджанското село и се отправят за Република Турция. В музея всеки ще има възможност да получи информация за природните богатства на района, за защитените територии на Странджа планина и за биоразнообразието в нея, да научи за традициите и обичаите на населението. Ще се предоставят информация за възможните туристически маршрути, диплянки, карти, списания за района.

Други новини от Сливен