Миро
Миро / БГНЕС
Миро, Ники Урумов и плевенските таланти Васил и Георги Чапанови ще се включат в благотворителен концерт в подкрепа на 32-годишния учител Николай Маринов, който през март пострада тежко при падане от мост в Пекин. Концертът ще се състои на 16-ти юли, вторник, в Стара Загора, където се провежда рехабилитацията на младия плевенчанин. Организатор на събитието е фондация "Чудесата на децата".

Вместо да купуват билети за концерта, хората, които искат да помогнат на Ники, ще могат да дарят сума по своя преценка, разказа пред "Дарик" управителят на фондация "Чудесата на децата" Миглена Цанова.

Българинът, паднал от мост в Пекин: За случилото се, притесненията и какво следва


"Искаме да предизвикаме положителната енергия в хората и това че ще привлече самата нужда да се помогне на млад българин. Ще има две дарителски кутии
и всеки, който иска да помогне на Ники Маринов, ще остави дарението си в тях",

От фондацията изказаха специални благодарности на всички изпълнители, които ще участват в концерта - Миро, Ники Урумов, братята Васил и Георги Чапанови, изгряващата звезда на Плевен Мария Минкова, както и 4-годишната Мишел, която ще изпее "Моя страна, моя България". Миро се съгласил мигновено да подкрепи каузата на Ники Маринов, сподели още Миглена Цанова.

Организират дарителска кампания за българина, паднал от мост в Пекин

"Миро винаги е подкрепял такива каузи и никога не го афиширал, както останалите участници в концерта - Васил и Георги Чапанови, Мария Минкова. Това са хора, които за година и половина са участвали в над 20 концерта на фондацията, без никакъв разход за организацията", подчерта Цанова.

За жителите на Плевен, които искат да присъстват на концерта в Стара Загора, ще има транспорт, организиран от фондацията.