/ iStock/Getty Images
През последните години платежните карти като цяло изпреварват по употреба традиционните разплащания в брой и хората започват да ги използват за все повече плащания. Тяхната популярност е очаквана, като се имат предвид предимствата им.

Всеки модерен човек се нуждае от подобна услуга, за да може да управлява както приходите, така и разходите си по-лесно. Затова вече доста финансови институции започват да предлагат свои платежни карти.

В България също има такива услуги - компанията EasyPay, започна да предлага своя платежна карта в началото на 2020 г.

“Решихме да разработим нов продукт за хората, които подхождат с максимална грижа към средствата си. Вярваме, че подобна карта, която се издава само за няколко минути безплатно, без такса поддръжка, с високо ниво на сигурност, е актуално и практично решение за потребителите“, коментира Георги Маринов, изпълнителен директор на Изипей АД.

„В EasyPay се опитваме да надграждаме услугите към многобройните ни клиенти в страната, които от 15 години насам ежемесечно плащат своите сметки в нашите каси. Стараем се да улесняваме потребителите ни в начините и процеса на разплащания“, допълва той.

Картата на EasyPay е персонализирана от БОРИКА и е част от Националната картова и платежна схема, като работи с бранда Bcard. Тя се издава безплатно в офисите на EasyPay, като има и безплатна сметка и се получава веднага. Няма такса за поддръжка нито за плащане в търговски обекти. Позволени са и две безплатни тегления от банкомат всеки месец. Картата на EasyPay позволява и проследяване на движенията по сметката директно чрез Viber. Партньорски мрежи и търговци пък могат да предлагат отстъпки и преференции за картодържателите.


Картата има златен и сребърен вариант. Това, което ги отличава, е че златната карта има безконтактна функционалност.

Платежната карта на EasyPay позволява да се използва за получаване на преводи от заплати, наеми и други приходи. Чрез нея хората могат да получават пари от хонорари, обезщетения от НОИ, както и други източници на доходи. Може да се използва и от пенсионери, за да получават пенсията си директно, без да се налага да чакат на опашка за нея.

Картата е подходяща и за студенти, които получават пари от близки в страната или чужбина. Тя може да е полезна и за родители на тийнейджъри. Чрез нея децата им ще разполагат със средства, които да могат да се проследяват от родителите, както и да се блокират в случай на кражба или загуба на картата. Освен това картата може да се зарежда и с допълнителни средства чрез стандартен банков превод или на каса на EasyPay.

Освен това тя може да се блокира за минути при загуба или кражба. В случай, че потребителят желае, може да изтегли средствата си, което става чрез документ за самоличност, като клиентът може да закрие сметката си по всяко време, след погасяване на евентуалните налични задължения.

Така клиентът получава практичността и удобството на платежна карта, която може да използва без обвързване и ще спестява средства и време. А скоро във Viber ще се предлага и услуга „колело на късмета“, в което ще се предлагат и допълнителни бонуси и отстъпки.

Повече информация можете да намерите тук: https://www.easypay.bg/site/?page=card