„Изплети топлина” и тази година помага на бездомните
„Изплети топлина” и тази година помага на бездомните / Thinkstock/Getty Images
„ Изплети топлина” и тази година помага на бездомните
74894
„ Изплети топлина” и тази година помага на бездомните
  • „ Изплети топлина” и тази година помага на бездомните

За трета поредна година благотворителната кампания „Изплети топлина" ще помага на хората, останали без дом. Инициативата е на фондация „Има начин" и се осъществява без бюджет и набирането на парични средства.

Идеята е доброволци от женския затвор в Сливен, сестрите от орден „Майка Тереза", домове за възрастни хора, младежи и всички желаещи да се включат в кампанията да изплетат топли шапки, шалове и ръкавици за бездомните.

С различни прояви в цялата страна до декември ще продължи благотворителната кампания.

Ето какво още разказа Биляна Вутова от фондация „Има начин":

Кампанията е различна с това, че затваря кръга между даващи и получаващи, изключително конкретна е, целенасочена. Носи радост на абсолютно всички, които участват в нея. Тези, които участват като доброволци, изплитат шалове и ръкавици. А за хората, останали без дом, тези неща са изключително ценни.

Вие ще изплетете ръчно тази шапка, шал или ръкавици, не ги купувате от магазина, те не са нещо старо, което вече не ви трябва, вие всъщност инвестирате времето и любовта си в тях. Даряват се в центрове за временно и кризисно настаняване. Това са институции, които дават подслон на бездомните. Те функционират на различен принцип - едните дават подслон за три месеца през годината, другите - само за през нощта".