Илиана Раева
Илиана Раева / БГНЕС
Един от приоритетите на Нова Броудкастинг Груп е да дава възможност на българските зрителите да бъдат съпричастни към спортните събития от национално значение
„Радвам се, че NOVA отдели телевизионно време за най-красивия, елегантен и женствен спорт, който носи толкова гордост и радост на българите. Вярвам, че и в бъдеще ще продължим заедно да популяризираме българската художествена гимнастика като един социален и национален феномен”. Това се казва в благодарствено писмо от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева до изпълнителните директори на Нова Броудкастинг Груп Вяра Анкова и Николай Андреев. 
 
Специална благодарност се изказва и на отдел „Спорт” в Нова Броудкастинг Груп за професионализма, подкрепата и съдействие за заснемането на Световната купа по художествена гимнастика в София. От 12-14 април 2019 година Нова Броудкастинг Груп излъчи всички състезания на първенството. Зрителите имаха възможност да проследят пет часа от най-интересните изпълнения в ефира  на NOVA и цели 24 часа по NOVA SPORT за трите дни на състезанието.

ансамбъл художествена гимнастика
БГНЕС

Равносметката за „златните момичета” на България след Световната купа в София е 6 медала. Ансамбълът спечели злато в многобоя и сребро от финала на обръчи и бухалки, докато Катрин Тасева завоюва три сребърни отличия на бухалки, топка и лента, както и бронз в борбата за абсолютната титла.
 
Един от приоритетите на Нова Броудкастинг Груп е да дава възможност на българските зрителите да бъдат съпричастни към спортните събития от национално значение. През последните години каналите от групата са излъчвали важни мачове и състезания от спортове като футбол, тенис и бокс, а сега към портфолиото на медията се присъединява и спортната гимнастика. NOVA подкрепя и инициативата на Българската федерация по художествена гимнастика за набиране на средства за съвременен възстановителен център за българските гимнастички, зад която застава и Димитър Бербатов с неговата фондация.