Грандиозно шоу бележи влизането на България в ЕС
Грандиозно шоу бележи влизането на България в ЕС / netinfo

Химнът на България, Дунавско хоро и „Одата на радостта” ще преливат в обща музикална компилация в грандиозно шоу, което ще прави в София сценичният дизайнер на "Рамщайн”, съобщиха организаторите.

Със спектакъла на Герт Хоф, признат за един от най-известните и престижни светлинни и сценични артисти в света, се отбелязва влизането на България в Европейския съюз. Шоуто ще се излъчва едновременно от трите национални телевизии - БНТ, "Нова телевизия" и "Би Ти Ви".

За дизайна на уникалната изява с епицентър площад "Батенберг" майсторът на светлината и пироефектите пристига с впечатляваща техническа екипировка и обещава да създаде неповторим, спиращ дъха спектакъл. Организатор на шоуто от българска страна е СМЕ, които правят уникална техническа подготовка.

Светлинната и пиротехника ще бъде разположена на сградата на парламента на площад Батенберг, огромни кранове ще поставят прожекторите по сградите около площада.

200 души технически екип от СМЕ и германски специалисти заедно с Националната служба за охрана ще подпомагат шоуто, на което се очаква да присъства и премиерът Сергей Станишев.

Герт Хоф е световноизвестен като гения зад уникалните светлинни шоута на "Рамщайн", той е отговорен и за лайт дизайна на най-новия грандиозен проект на супер групата "Фолкербал”.

Германецът е завършил философия, театрална сценография и режисура в Лайпциг. Освен че е арт директор на "Рамщайн" и носител на MTV награда за изключителните си постижения при техните изпълнения на живо, в биографията на Хоф има проекти за "Скорпиънс", "Моторхед", "Айнщюрценде Нойбаутен", Лу Рийд и Майк Олдфийлд.

По покана на различни правителства Хоф е взривявал в светлини градове по целия свят - от Австралия до Китай. Името му стои и зад големите тържества на Акропола в Атина за посрещането на Новия милениум. На мега събитията му са ставали преки очевидци повече от 20 милиона души, а чрез телевизионния екран и над един милиард зрители.