Фармацевтична компания дари витамини на възрастни хора
Фармацевтична компания дари витамини на възрастни хора / netinfo

Всички възрастни българи, настанени в социалните институции у нас, ще получат шанс за здравна профилактика с хранителна добавка, дарена от фармацевтична компания. Осигурени са около 5400 опаковки от добавката, които са доставени във всичките 73 дома за възрастни хора в страната, съобщи директорът на компанията Камелия Цанкова.

„Добавката съдържа витамини, минерали и пробиотици. Тя укрепва чревната флора и е подходяща за съпътстващо на антибиотиците лечение, особено при възрастните хора”, обясни Цанкова. „Това е социалната група, за която профилактиката е лукс. А времето е свързано с повишена честота на вирусни и бактериални инфекции. Всеки организъм се нуждае от укрепване за да посрещне атаките по-адекватно”, допълни тя.

Последното дарение е направено днес в дома за възрастни хора в столичния квартал Зона Б-5, където живеят 85 души. Сред тях е 88-годишната Гинка Колева, която сподели благодарността си пред Дарик. „Това е необходимост за нас възрастните хора. Непременно имаме нужда от това. Аз много се зарадвах. Много ще се радваме всички да получим от това подпомагащо средство, да можем малко да се съвземем”, каза тя.