/ NOVA
Проследете шампионата и турнира за Купата на Беларус по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2
Пандемията, причинена от COVID-19, извади световния спорт от обичайния му ритъм за неопределен период в един от традиционно най-натоварените етапи от календара. Само едно първенство на Стария континент успява да съхрани футболната общност активна, правейки смело първи стъпки в началото на едва стартиращия си нов сезон. Беларуската Висша лига влиза в ефира на каналите на DIEMA EXTRA от своя втори кръг още тази събота (28 март), в която три мача ще бъдат на вниманието на зрителите по DIEMA SPORT.

От 12:00 шампионът Динамо Брест гостува на единайсетия от последната кампания Слуцк. От 14:00 хегемонът в последните 15 години БАТЕ Борисов пътува до Мозир за среща с местния Славия, след като бе победен още на самата начална линия с 1:3 от Енергитик-БГУ. От 16:00 дерби на Минск ще потопи аудиторията в пламъка на едно от традиционни беларуски съперничества.

Ще успее ли добре познатият по родните ширини БАТЕ Борисов да се върне отново на трона, който бе негово притежание 13 последователни години или кампанията готви нова сериозна изненада? Това е само половината от информацията, която ще получим с напредването на срещите. Втората част стои зад името на следващия победител в турнира за Купата, където през април предстои да се определят финалистите след елиминации в две срещи. Славия Мозир отново стои на пътя на клуба от Борисов, а конкурентната двойка оформят Брест и Шахтьор Солигорск.

Футболът на живо продължава с първенството и Купата на Беларус и с каналите на DIEMA EXT