/ Снимка: pixabay
Петото издание на фестивала "Джаз под звездите на Деветашкото плато" ще събере популярни и изгряващи джаз изпълнители, както и техните фенове, край пещерата Гарваница този уикенд.

Фестивалът е част от концепцията на сдружение "Деветашко плато" за развитие на района, а още за духа му разказва Ниа Таралежкова, един от организаторите на събитието:

„Каним музиканти, които от една страна да бъдат добри професионалисти, и силно индивидуални изпълнители, но от друга страна да бъдат свободни и да имат желанието и хъса да свирят с всеки. Ще усетите как музикантите и самите стилове, които представяме се сливат един в друг и действително не можеш да разграничиш отделна формация, отделен дует, трио и т.н. Тук наистина се получава една невероятна симбиоза между артисти и именно това е постоянната свобода да се включиш, когато решиш и да спреш, когато усетиш, че е по-добре за теб.“
 
 

Запознаваме ви с двама от главните герои на тазгодишното издание, които направо ще ви "издухат" с музиката си. Това са...

Публикувахте от Сдружение Деветашко Плато в Неделя, 26 май 2019 г.

На фестивала тази година ще участват Камелия Тодорова, Лилия Илиева, Ниа Петрова,  Венцислав Благоев, Велислав Стоянов, Димитър Льолев, както и много други музиканти и певци.

Началото на програмата е тази събота, в 20 часа, на поляната пред пещерата Гарваница.