/ netinfo
“Часът на чудовището” е изключителна история за загубата и как да продължим след нея. Филмът е по едноименния роман на Патрик Нес, който създава книгата по идея на Шавон Доуд, чиято преждевременна смърт от рак, не й дава възможност да я напише сама. Романът печели две награди „Карнеги” и наградата „Кейт Грийнуей” за илюстрациите на Джим Кей, ставайки първата книга, получила и двете отличия.

Лентата, която ще завладее българските киносалони от 17 февруари, разказва историята на малкия Конър, който е изправен пред най-трудната задача за едно дете – да преживее болестта и болката на майка си. Чудовището се появява след полунощ. Както винаги. Но това не е чудовището, което Конър очаква. Той очаква чудовището от кошмарите си, това, което идва почти всяка вечер, откакто майка му започва лечението си. Чудовището с тъмнината, вятъра и виковете. Това чудовище е нещо различно, древно и диво. Иска възможно най-опасното нещо от Конър. Иска истината.

„Гласът на чудовището“ е шедьовър.“, заявява режисьорът Шон О Конъл в http://www.cinemablend.com. Филмът идва в кината у нас, благодарение на „Лента”. Зад талантливата режисьорска работа на Хуан Байона („Сиропиталището“, „Невъзможно“) стои опитът и харизмата на звездите Сигорни Уивър, Фелисити Джоунс и Лиъм Нийсън.

"La La Land" спечели голямата награда на американската Гилдия на продуцентите

Лиъм Нийсън има изключителната задача да озвучи гласа на „чудовището“, което носи древна и дива мъдрост. Фелисити Джоунс, която гледахме миналата година заедно с Том Ханкс в „Ад“, ще мине през майчиния ад, преживявайки борбата с рака и тежеста от мъката на 12-годишния си син.

Лента  е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на Лента през 2016 са: "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии – „Моята голяма луда гръцка сватба 2”, „Денят на мама”, „Любезните пичове”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан” и революционните хитове в трилър-жанра „Игра на нерви“, „I.T.”, премиерите на „Маймуна”, „Deepwater Horizon: Море в пламъци“, „Момичето от влака“, „Операция Ескобар“. След приказната анимация „Балерина“, великолепния мюзикъл “La La Land” с 8 награди Critics' Choice Awards и 7 номинации за Златен Глобус, „Свободния щат“ с Матю Макконъхи, комедийно-драматичния филм „Кучешки живот“, идва и „Часът на чудовището“, който излиза в кината от 17 февруари.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.