Приказната анимация Балерина ще затанцува в кината от 6-ти януари с Лента
Приказната анимация Балерина ще затанцува в кината от 6-ти януари с Лента / netinfo

Историята на „Балерина" се развива през 1879-та година в Париж, където попада Фелиси - сираче от Бретан. Тя напуска провинциалния град, бягайки от приюта, и пристига в Париж с най-добрия си приятел Виктор и с голямата си мечта - да стане балерина. Всичко е възможно, ако до теб има човек на когото да се опреш. Виктор окуражава и насърчава Фелиси във всяка нейна стъпка. Двамата са един до друг в приюта за сираци, в който са отраснали. Заедно вземат решението да потърсят щастието си в столицата, за да може тя да се запише в балетното училище, а той да продължи да твори своите изобретения.

Фелиси успява да започне репетиции в Голямата Опера и да се доближи до сбъдването на мечтата си. Предизвикателствата обаче тепърва предстоят. Започва конкурс, в който всеки ден ще отпада по една балерина и само една ще достигне до финала. Ще успее ли Фелиси да се пребори за главната роля? И с какво превъзхожда най-голямата си конкурентка? Не пропускайте вълнуващата история на малката балерина Фелиси в кината от 6-ти януари.
Сценарист на великолепната анимация е Каръл Нобъл. Френско-канадската продукция печели не само малките зрители, но и порасналите с красива история, в която като на кино мечтите се сбъдват.

Лента е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на Лента от началото на годината са: "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии - „Моята голяма луда гръцка сватба 2", „Денят на мама", „Любезните пичове", "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан" и революционните хитове в трилър-жанра „Игра на нерви", „I.T.", премиерите на „Маймуна", „Deepwater Horizon: Море в пламъци", „Момичето от влака", „Операция Ескобар". След великолепния мюзикъл "La La Land" не пропускайте приказната анимация „Балерина" - в кината от 6-ти януари.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента", можете да намерите на уебсайта на компанията.