1956 е годината, в която на бял свят излиза филмът с оригинално име "And God Crеated woman", режисиран от  Роже Вадим, а светът се запознава с новата филмова звезда - Бриджит Бардо.

Бриджит Бардо е френска танцьорка, модел и актриса, която се превръща в икона и сексимвол през 50-те и 60-те години на миналия век, а след края на филмовата си кариера отдава живота си на правата на животните.

Бриджит Ан-Мари Бардо е родена на 28 септември 1934 г. в Париж, Франция в семейството на Луи Бардо и Ан-Мари. Бардо израства в романо-католически дом от високата средна класа. Като малка учи балет в Националната консерватория за музика и танци в Париж. Когато Бриджит е на 15 години става лице на корицата на списание "Ел", благодарение на което я забелязва младият филмов режисьор Роже Вадим.Впечатленият Вадим решава да покаже списанието на режисьора и сценарист Марк Алегре, който дава възможността на Бардо да се яви на кастинг за негов филм, като впоследствие тя получава ролята, но филмът не вижда бял свят. Въпреки това младата Бардо решава да стане актриса.

Бриджит Бардо  от секссимвол до борец за правата на животните (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Бриджит Бардо пише писмо на Оланд в защита на конете

Екранният дебют на Бриджит идва през 1952 г., когато тя е на 18 години, с филма "Луди за любовта", като същата година се омъжва за Роже Вадим. В периода 1952 - 1956 г. Бардо участва в седемнайсет филма. Актрисата получава голямо медийно внимание с появата си на филмовия фестивал в Кан през 1953 г. Филмите, в които участва Бардо в началото и средата на 50-те години са главно романтични драми, като често актрисата се появява гола. Бриджит играе големи роли в 3 англоезични филма: британската комедия "Лекар на морето", "Елена от Троя" и в "Законът на любовта". Филмът, който дава международна слава на Бардо е режисьорският дебют на съпруга и - "И Бог създаде жената", в който Бриджит играе ролята на млада и сексуално освободена жена в Сен Тропе.

Младата актриса става популярна със своята жизнерадостност и естествена чувственост, както на екрана, така и в действителността и се превръща в топ актриса на Европа.

Бардо и Вадим се развеждат през 1957-ма, но запазват професионалните си отношения и правят още един филм заедно през 58-ма г. Следват още проекти, в които Бардо взема участие като "Жената и куклата" и "Ела да танцуваш с мен".

Бриджит Бардо  от секссимвол до борец за правата на животните (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Постоянното преследване на Бриджит от папараци и репортери, както и статуса и на международна звезда не се отразяват добре на Бардо и я тласкат към дълбока депресия. Актрисата прави опит за самоубийство на 26-тия си рожден ден, докато снима филма "Истината" през 1960-та година.

Бриджит Бардо: 4 брака, 100 любовника и 4 опита за самоубийство

В края на 50-те години Бардо се омъжва за втори път. Жак Шарие е вторият и съпруг и баща на единственото и дете, което Бриджит не искала да ражда. Актрисата така и не създава близка връзка със сина си Никола и Шарие получава попечителството върху детето. Двамата се развеждат през 1962-ра година.

През 1966-та година Бриджит се жени за трети път - за Гюнтер Закс, германски милионер и плейбой, но бракът продължава само 3 години. През 60-те Бардо стартира кариерата си на певица, издавайки албуми като също записва хитове с известния френски певец Серж Гейнсбур. Между 1962 и 1982 г. Бардо записва около 70 песни и прави още няколко успешни филма.

Бриджит слага край на кариерата си в киното през 1973-та година, "за да се оттегли елегантно навреме" и отива да живее в къщата си в Сен Тропе. През 1974-та година Бардо се снима за "Плейбой", чийто брой е посветен на юбилея и - 40 години.

Бардо се отдава на любовта си към животните и основава Фондацията за защита на страдащите животни в средата на 70-те години. През 80-те създава още една фондация - Фондация "Бриджит Бардо" за благосъстоянието и защита на животните.

Бриджит Бардо  от секссимвол до борец за правата на животните (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Благодарение на инициативите на Бардо, Съветът на Европа забранява вноса на тюленска кожа, а Френското посолство забранява вноса на продукти от слонова кост.

Бриджит Бардо написа писмо до котката на Карл Лагерфелд

Бриджит Бардо има многобройни връзки с най-различни мъже, докато през 1992 г. се омъжва за четвърти път за Бернар Д'Ормал и този брак се оказва най-сполучлив и продължава до днес.

Бриджит Бардо плаща пътя на мечки алкохолици от Сочи до Трансилвания

Въпреки че се оттегля от шоубизнеса преди много години Бриджит Бардо остава световна филмова и модна икона, символ на Франция.