Бриджит Бардо написа писмо до котката на Карл Лагерфелд
Бриджит Бардо написа писмо до котката на Карл Лагерфелд / Guliver/Getty Images

Френската актриса Бриджит Бардо, която е яростна защитничка на животните, написа писмо на Шупет, котката на Карл Лагерфелд, в което я помоли "да мърка на ухото" на собственика си, за да спре да използва кожи в колекциите си, съобщи АФП.

Италианската модна къща "Фенди", чийто художествен директор е Карл Лагерфелд, насрочи за 8 юли ревю "висша кожа" в Париж. Това накара Бриджит Бардо да поиска намесата на домашната любимка на дизайнера.

"Мила Шупет, разчитам на теб да мъркаш в ухото на татко Карл, за да усети отчаянието, което малките ти събратя изпитват, когато той прави промоция на одраната им кожа. Те, както и ти, искат само да живеят, те са невинни, но са осъдени на смърт, за да може кожата им да служи за украса на "нехуманни особи", пише Бриджит Бардо. „Ако измяукаш скръбта си, той ще те разбере и ще даде така очаквания пример. Той не може нищо да ти откаже! Ще съм ти много благодарна".

Сексимволът от 60-те години на миналия век вече написа подобно писмо до Шупет, когато Карл Лагерфелд изпрати чек на фондацията й по случай 80-годишнината й през септември.

Карл Лагерфелд защити избора си да използва кожа в колекциите през април, като каза на фестивала в Иер, че хората ядат месо и носят гладка кожа и малцина възразяват срещу това.

Източник: БТА