Болни дечица нарисуваха картина на Владо Николов
Болни дечица нарисуваха картина на Владо Николов / БГНЕС архив

Децата от Онкохематологично отделение към УМБАЛ „Свети Георги" в град Пловдив изразиха специалната си благодарност към знаменития лидер на българските национали по волейбол Владимир Николов.

Малчуганите подариха собственоръчно изрисувана картина в знак на благодарност за дарението, което получиха от именития диагонал по време на бенефисния спектакъл „Моята игра".

Владо Николов се отказа от Фонда за лечение, ще дари парите на онкоболни деца

Както беше обявено, волейболистът дари част от приходите на събитието, а именно сумата от 50 000 лева за благородната кауза. С парите вече са закупени три апарата за затопляне на инфузионни разтвори и 272 броя педиатрични индивидуални сетове, както и специални медикаменти, които значително ще подпомогнат лечението на децата в болница „Свети Георги".

Техниката и медикаментите ще бъдат на разположение на служителите в лечебното заведение до месец - два, веднага след като бъдат доставени от чужбина.

„Сърдечни благодарности, че направихте нашия свят по-добър!" - написаха децата от Онкохематологичното отделение на собственоръчно изработеното пано, върху което поставиха отпечатъци и от дланите си.

Източник: БГНЕС