Близки, приятели и колеги се сбогуваха с журналиста Силва Зурлева. Поклонението пред бившия член на борда на директорите на NOVA започна в 14 часа в храма „Света София".

Почина Силва Зурлева

Тя почина злощастно в къщата си в благоевградското село Ковачевица на 1 януари при битов инцидент. 

 

Георги Димитров


„Вечна да е паметта на г-жа Зурлева. Голям професионалист, но най-важното е, че беше човек с много добро сърце, слънчев, усмихнат, ще я запомним такава“, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. „Невероятно позитивен и слънчев, усмихнат човек“, добави столичният кмет.

„Бог да я прости. Всички сме смъртни, но когато човек си отиде без време е много тежко. Ние бяхме заедно в настоятелството на Народния театър и само преди има-няма 20 дни обсъждахме, бяхме заедно на една маса, един срещу друг. Много стойностен човек, много е трудно човек да се раздели с такива стойностни хора“, сподели Огнян Герджиков.
 

БГНЕСЗурлева е завършила в СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Тя завършва висшето си образование със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

 

БГНЕС

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на NOVA. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.

 

БГНЕС
 

NOVA