Белгийски младежи правят филм за Габрово
Белгийски младежи правят филм за Габрово / снимка: DarikNews.bg

Младежи от белгийския град Аалст снимат кратък филм за Габрово.

По време на престоя си в столицата на хумора и сатирата, чуждестранните младежи работят с доброволци от ИМКА-Габрово.

Филмът ще включва интервюта за живота на младите хора в общината.

От него зрителите ще научат как габровските младежи виждат развитието си след завършване на средно образование, къде е мястото на семейството в бъдещите им планове и за каква професионална реализация мечтаят.

Във филма ще бъде отделено място и на следите от побратимяването между Габрово и Аалст.

Кадрите показват площад „Марсел де Бископ", сградата на габровската общинска администрация, където е поставен гербът на белгийската община, заедно със знаците на другите побратимени градове, както и МБАЛ „Д-р Тота Венкова", която е активно подкрепяна от белгийска страна с дарения на медицинско оборудване.

Филмът ще представи и интервю на белгийските младежи от срещата им с лекари и медицински сестри, специализирали в болницата O.L.V в Аалст.

Чуждестранните гости ще представят пред връстниците си от Габрово два филма за Аалст, заснети от тях, в които ще покажат своя поглед за и от Аалст, забележителни места от града и ежедневието на жителите му.

Целта е повече млади хора от Габрово да се запознаят с белгийския град, да обменят идеи и да се стимулира желанието им за работа по съвместни проекти и младежки инициативи между двете общини.

В най-близко бъдеще работната група от габровски младежи ще върне визитата на белгийските си приятели.