Астролог прогнозира трудни избори и нова тройна коалиция догодина
Астролог прогнозира трудни избори и нова тройна коалиция догодина / снимка: sxc.hu

Според това, което вещаят звездите, следващото правителство на България ще бъде коалиционно, съставено от две или три партии след трудна следизборна ситуация. Това прогнозира във варненското Дарик кафе Кирил Стойчев, председател на Българската астрологична асоциация.

Астрогогът разкри, че всяка партия у нас би могла да се асоциира с дадена планета и това да предопредели нейното бъдеще. Лидерските партии като ГЕРБ например са свързани със Слънцето и имат голямо влияние. БСП пък е лунна партия, тъй като Луната се свързва повече с народното недоволство, а не с конкретни личности, коментира Стойчев. Партията на Иван Костов се асоциира със Сатурн, а според астролозите "Сатурн" е основната часовникова стрелка, която сочи годините на възход или падение, годините на ново начало, на развитие или пък загърбване на миналото." Това е планета, която освен с враждебните си влияния върху човека е известна в астрологията и като Господаря на Кармата.

Сатурн е силна планета и според Стойчев, ДСБ и евентуално обединение около тях имат много голям шанс да влязат в следващия парламент. Според астролога партии с жени-лидери като тази на Меглена Кунева се свързват с Венера и имат потенциал да съберат около 8 процента от гласовете на изборите догодина.

Коалиции като тази на Яне Янев и Веселин Марешки не биха получили повече от 3 на сто от вота. Те се асоциират с Меркурий, което означава, че много се говори, а всъщност няма действия, сменят се позиции и крайности, разкри варненецът. В астрологията Меркурий (живак в химията) е свързан с подвижност и скорост, с променливост. Досега няма точни карти на планетата, тъй като е твърде малка и твърде близо до Слънцето, за да позволи по-подробно наблюдение.

2013-та година ще бъде трудна от икономическа гледна точка, вещаят още звездите. Кризата няма да приключи, но ще бъде контролирана от международните финансови институции, които ще използват инструменти за натиск върху правителствата за по-голяма дисциплина.

Следващата година ще бъде успешна за представителите на зодиите Близнаци и Рак и трудна за Скорпионите и Козирозите.

За пореден път астрологът подчерта, че краят на света няма да настъпи на 21-ви декември. Чудеса не се очакват и на днешния 12-ти ден от месеца.

"Числото 12 символизира завършеност, цялостност и съвършенство. Но не може да се очаква, че е подходяща дата за сватба или раждане на дете. Просто се помни лесно", посочи Кирил Стойчев.