387 100 лева бяха набрани от третата благотворителна инициатива „Избери, за да помогнеш.”
387 100 лева бяха набрани от третата благотворителна инициатива „Избери, за да помогнеш.” / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Над 387 000 лева бяха събрани по време на третата дарителска кампания на Райфайзен „Избери, за да помогнеш" 2011, като отново близо 70 % от сумата е за здравни проекти.

Средствата бяха набрани от служители на банката, като за всяко направено лично дарение тя е прибавила по още 100 лв. Дарения постъпиха също така и директно по сметките на организациите, както и чрез SMS.

Изпълнителният директор на Райфайзен Момчил Андреев обясни, че за три години в подкрепа на обществено значими каузи са събрани 1млн. 165 хиляди лева, като над 1 млн. лева от тях са дарени от банката и нейните служители.

Третата благотворителна кампания се проведе в периода ноември 2011 г. - януари 2012 г. и подкрепи 22 проекта в областите здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда и култура и образование.

Най-много средства (88 831 лв.) събра проектът на Клиниката по детски болести и детска кардиология към Националната кардиологична болница за закупуване на респиратор на детската сърдечна реанимация.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите от кампанията, като на него ще се поместват отчетите на организациите, за начина, по който са изразходвали дарените средства.