/ NOVA
Българските общности във Великобритания, Германия и САЩ сред най-активните в „АБВ Карта”
Над 15 хиляди потребителите на АБВ Поща приеха предизвикателството и се отбелязаха на специалната дигитална карта на адрес https://map.abv.bg. След България, най-голям е интересът на сънародниците ни във Великобритания, Германия и САЩ. Според временните резултати от кампанията, близо 80% от българите са се отбелязали от Европа, а сред изненадващите и екзотични локации в „АБВ Карта” са Северна Корея, Кот д'Ивоар, Гана, Канарските острови, Мароко и Тайланд.

Към момента българи в над 65 държави, 42 столици и 1004 града са се отбелязали в дигиталната карта на АБВ Поща. Показвайки местоположението си, всеки от тях ще помогне за очертаването на границите на българската общност днес, когато много от сънародниците ни живеят извън пределите на родината си.

Всеки потребител на АБВ Поща, който иска да остави своята следа на картата, може да го направи до август, когато приключва кампанията. Участниците ще имат възможност да спечелят и големи награди – iPhone 8, таблети, слушалки и други. Късметлиите ще станат ясни след края на кампанията.

С посланието „АБВ Поща ни помага да останем заедно“, кампанията има за цел да покаже колко голяма е българската общност по света. Отбележете се в специалната дигитална „АБВ Карта” на адрес map.abv.bg и ни и помогнете да превърнем картата на света в карта на България. Не тази, която показва територията ни, а тази, която показва нас като общност.

Още информация за АБВ Поща може да откриете в блога на услугата.