/ iStock/Getty Images
В детските градини в Ловеч са извършени ремонти за общо над 160 хиляди лева, според подадена от тях информация в началото на учебната 2021/2022 г., съобщиха от Общината.

Парите са от делегираните бюджети на детските заведения. Купено е и обзавеждане и техника за близо 31 хиляди лева.

Най-много средства са изразходени в детската градина "Радост", където е извършен основен ремонт на покрив, на басейна и прилежащите към него помещения. Купена е и пречиствателна система за басейна. Усвоените средства са в размер на близо 59 хиляди лева от делегирания бюджет.

Ново райониране на детските градини ще облекчи родителите

В детската градина "Първи юни" е извършен ремонт на покрива на основната сграда, на ВиК инсталация, на тавани и подова настилка, на стойност 49 хиляди лева. Купени са обзавеждане и техника за 3600 лева.

Ремонтни дейности са извършени и в останалите детски градини в Ловеч. За нуждите им е осигурена техника и оборудване - компютри, лаптопи, съоръжения за дворните пространства и други.

За учебната 2021/2022 г. в детските градини са записани 875 деца. От тях тригодишните са 180, четиригодишните - 225, петгодишните - 217, а шестгодишните - 253. Сформираните групи са 38.