За какво гласуваха политиците?
За какво гласуваха политиците? / netinfo

„Призовавам да гласуваме за добри стопани, които да модернизират населените ни места". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на вот. Той призова още да гласуваме за това, референдумите в България да се случат, „за пряката демокрация, която да процъфти". „Нека всички излязат и гласуват, и да покажат, че народът има мнение, позиция и че иска да бъде питан, иска да бъде чут", добави Плевнелиев.

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас. „Гласувах, за да продължат видимите резултати", каза той. Той припомни какъв е бил градът преди и какъв е сега. По думите му „Витоша" е била като битпазар, а сега всичко е ново - трамваи, тролеи, автобуси, паркове градини, цветя, фонтани. Борисов е гласувал и за референдум. Той призова всички да дадат вота си, какъвто и да е той.

Георги Първанов също упражни правото си на глас. „Гласувах за това да имаме силни кметове с опит. И в крайна сметка - добри управленци, защото нашите общини имат нужда точно от това". Той заяви очакванията си да има успешно представяне на онези формации, които са водили разумна, балансирана кампания, кампания на аргументите, а не агресивна и кампания на омразата. „Надявам се хората да гласуват с разума, а не само с емоцията", добави той.

След като пусна бюлетините със своя вот в избирателните урни - за местна власт и за националния референдум, Радан Кънев каза за какво е дал гласа си: „За коренна промяна, както, вярвам, и всички наши симпатизанти и мнозинството от хората, които живеят в българските общини. Коренната промяна я виждам, на първо място, в отношението към парите на данъкоплатеца. Държавата и общините харчат по един начин, семействата - по друг. Ние пестим, държавата не пести".

„Само глас, който е израз на свободната воля на българския гражданин, може да бъде лечение на недъзите на демокрацията", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на вот. Той призова да се гласува по съвест и гласът ни да бъде призив на свободната ни воля.

„Гласувах за моя отбор, но и за нещо много по-важно - за това София да се управлява прозрачно и с мисъл за развитието й. Гласувах и за такава управа на София, с която да посрещнем председателството на ЕС през 2018 г. достойно". Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че гласува за промяна в София, след като даде своя вот. „Една София, обърната към хората, а не само към обществените поръчки и усвояването на парите", подчерта Миков.