Някои знаменитости променят имената си, а причините са различни. Било защото собственото им име е подобно на името на друга знаменитост,  защото е трудно да се произнесе или пък звучи неловко. Вижте истинските имена на световноизвестни личности и историите, които стоят зад тях, в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Меган Маркъл - Рейчъл Меган Маркъл

Първото име на херцогинята на Съсекс, всъщност, е Рейчъл. Всъщност вече рожденото ѝ име няма такова значение, тъй като тя е херцогиня.

Принц Хари и Мегън Маркъл
Gulliver/Getty Images


Ирина Шейк - Ирина Шейхлисламова

Истинското фамилно име на руския модел е Шейхлисламова, със сигурност тя се е спряла на нещо по-лесно за изговаряне и запомняне.

Ирина Шейк
Gulliver/Getty Images

Брад Пит - Уилям Брадли Пит


Въпреки че в професионалния си живот използва второто си име, медиите говорят, че актьорът се представя със собственото си име Уилям, когато флиртува с жени.


Опра Уинфри - Орпа Гейл Уинфри

Въпреки че първото й име, всъщност, е Орпа, хората често го произнасят погрешно като Опра, така че тя просто го сменя.

Опра Уинфри
Gulliver/Getty Images


Дженифър Анистън - Дженифър Лин Анастасакис


Бащата на актрисата Янис Анастасакис идва от Крит, Гърция. След като се мести в Съединените щати, семейството решава да промени фамилията си на Анистън, за да улесни произнасянето й.

Дженифър Анистън
Gulliver/Getty Images

Лейди Гага - Стефани Джоан Анджелина Джерманота

Преди да стане международна поп звезда, певицата приема известното си вече сценично име, вдъхновено от песента на Queen „Radio Ga Ga“ от 1984 г.

Лейди Гага
Gulliver/Getty Images

Вин Дизел - Марк Синклер Винсент

Той създава сценичното си име, като комбинира по-кратка версия на фамилното име на своя втори баща - Винсент, и псевдонима му. Приятелите му го наричат „Дизел“, защото смятат, че винаги е пълен с енергия.

Вин Дизел
Gulliver/Getty Images

Рийз Уидърспун  - Лора Джийн Рийз Уидърспун

В началото на своята кариера актрисата приема моминското име на майка си като свое име.

Рийз Уидърспун
Gulliver/Getty Images

Ема Стоун - Емили Джийн Стоун

Актрисата от La La Land заявява в своя интервю, че е трябвало да промени името си, когато е била на 16 години, защото в Холивуд името Емили Стоун е било заето от друга актриса.

Ема Стоун
Gulliver/Getty Images

Натали Портман - Нета-Лий Хершлаг

Родена в Израел, Натали Портман получава традиционно еврейско име, но при емиграция в САЩ през 1984 г. семейството сменя фамилното име Хершлаг на Портман, моминското име на нейната баба.

Натали Портман
Gulliver/Getty Images