Жерар Депардийо
Жерар Депардийо / Gulliver/Getty Images
Световноизвестният френски актьор Жерар Депардийо е решил да се премести от родния си град и да прекарва повече време в Турция и Дубай, за да живее спокойно, което се надява да направи, плавайки сред вълните.

58-годишната рибарска лодка на име "Notre Dame D'Afrique", която актьорът ще използва като дом в Турция, се трансформира в яхта в Тузла.

Депардийо, 73-годишният актьор, който през 2013 г. стана руски гражданин в отговор на закона за повишаване на данъците на богатите, говори пред списание „L'Obs“ за решенията относно новия си живот. Депардийо заяви, че сега иска да живее по-малко в страната си и да прекарва повече време в Истанбул и Дубай, като добави, че се стреми към по-спокоен живот и че се надява да намери този мир, плавайки сред вълните.
 
Той каза, че е купил две големи рибарски лодки, като добави: "Едната от тях е в Дубай, а лодката в Истанбул, която се използва за риболов на риба тон, превърнах в апартамент."

Депардийо каза още, че би отишъл във Франция, за да снима филм, но не иска да живее в страната, в която е роден, като добави, че е обявил за продан лозята и къщата си в Париж.

Актьорът, който е известен със страстта си към морето и риболова, доплава с рибарската лодка, която купил от свой приятел във Франция, в Турция, за да я преработи и превърне в круизна яхта. Лодката се подготвя от световноизвестния дизайнер Турхан Сояслан, инженер по корабостроене и корабни машини. Заявявайки, че 19,5-метровата лодка, построена през 1964 г., ще бъде доставена на Депардийо два месеца по-късно, Сояслан казва: "Взехме дървената лодка от Марсилия през 2019 г. и я докарахме в Истанбул. В момента я ремонтираме и превръщаме в яхта в корабостроителницата в Тузла".

"На път от Дубай за Франция Депардийо спира в Истанбул, за да види лодката си. При ремонта използваме всички оригинални части. Тя ще има оригиналния двигател, монтиран на лодката през 1964 г. Подготвили сме двуетажно жилищно пространство, но то съдържа само каюта и салон. Тя се проектира като жилищно пространство, а не като луксозна яхта", допълва Сояслан.
БГНЕС