Жените се представят по-добре в съвременната поп музика
Жените се представят по-добре в съвременната поп музика / снимка: БГНЕС, архив

Алис Купър е на мнение, че на съвременните изпълнители от мъжки пол им липсва блясък и театралност, за да бъдат рок звезди. Но за сметка на тях дамите се представят прекрасно в бранша, съобщава АП.

„Доста забавно е, че в наши дни момичетата правят много по-добри, колосални продукции”, коментира бащата на шок рока. „Шакира, Риана, Кейти Пери, Лейди Гага. Те тотално са обсебили жанра”, призна още той.

69-годишният рок музикант бил особено впечатлен от имиджа и креативността на Лейди Гага. „Веднъж тя ми сподели: благодаря ти, че ми позволи да открадна твоето шоу! Аз и отвърнах, че нейните спектакли нямат нищо общо с моите. Но по едно нещо си приличаме - и двамата създадохме образи, които сами развихме”, откровен ерок ветеранът.

Зрителите могат да видят дивата страна на Алис Купър в документалния филм „Super Duper Alice Cooper”, който излиза на DVD следващата седмица. В него се проследява живота на певеца - от скромното му начало като син на проповедник до създаването на
неговия сценичен образ през невероятната му половинвековна кариера.

В момента Купър обикаля с турнето си „Raise The Dead”, а през месец юли ще се присъедини към „Мотли крю” във финалната фаза на техните концертни гастроли, отбелязва БТА.

Според музиканта днешните рок групи страдат „от тотална анемия”. Той се надява младите попълнения отново да се завърнат към бунтарските години на жанра.