Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Ковид ограниченията започват полека да падат в Европа и всички са в очакване на възобновяване на пътуванията зад граница. Това ще бъде възможност за посещение на новооткрити туристически атракциони. Такива се очертават да бъдат най-дългият висящ пешеходен мост в света, намиращ се в Португалия.

В Германия ремонтираха уникалния Дяволски мост за 4 млн. евро

На 175 метра над португалската река Пайва, най-дългият висящ пешеходен мост в света беше представен официално на журналистите вчера. Той превишава със своите 516 метра рекорда, поставен през 2017 г. от моста "Чарлз Куонен" в Швейцарските алпи, посочва Франс прес.



Изключително красив: Най-дългият въжен мост в България (СНИМКИ)

Мостът се намира в община Арука. Дело е на португалското архитектурно и инженерно студио Итеконс. Строителството му отне три години и струваше 2,3 милиона евро. Той е съставен от 127 метални решетъчни сегмента с парапети и е широк 1,20 метра, свързан е със стоманени кабели за стълбове във формата на латинската буква V, издигащи се от всяка страна. Мостът се намира в геопарка Арука, който е в списъка на природните обекти на ЮНЕСКО.



Церемонията по откриването на съоръжението ще бъде в неделя, а на следващия ден туристи ще могат да се разхождат смело по него. Мостът се нарича "516 Арука" в чест на дължината и на местоположението му.
БТА