/ Gulliver/Getty Images
Планират продължение на „Томб Райдър“, съобщава „Контакт мюзик“. Според запознати сценаристката Ейми Джъмп в момента пише продължението на лентата от 2018 г., в която в ролята на Лара Крофт се превъплъти актрисата Алисия Викандер. Лентата спечели 270 млн. долара от световния бокс офис.

Коя е младата Лара Крофт в „Tomb Raider: Първа мисия“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Междувременно 30-годишната звезда заяви, че да се превъплъти в популярната героиня е било „много силно и зареждащо с емоции“ изживяване. За ролята Алисия трябваше да натрупа допълнително мускулна маса, тъй като Лара Крофт е доста атлетична в изпълнения с екшън филм. Това е изкарало актрисата от нейната зона на комфорт, но тя намира преживяното за доста „освежаващо“.

Носителката на „Оскар“ Алисия Викандер замени в ролята на английската археоложка Анджелина Джоли, която игра в два филма за Лара Крофт. Самата Алисия споделя, че е била под голямо напрежение да се вкара в подходяща форма,за да бъде достоен заместник на Джоли, на която се е възхищавала като дете.

Новата Лара Крофт омагьоса със стил и красота (СНИМКИ)

След филма Алисия, която е омъжена за друга холивудска звезда - Майкъл Фасбендър, сподели, че вече разбира какво преживяват „жените атлети и жените каскадьори“, които в момента работят във филмовата индустрия.
БГНЕС