Алисия Викандер изгрява на екраните като младата Лара Крофт през 2018-а
Алисия Викандер изгрява на екраните като младата Лара Крофт през 2018-а / Guliver/Getty Images

Новият филм за сексапилната археоложка Лара Крофт ще излезе през 2018 г., стана ясно от графика на студиото "Уорнър Брос", цитиран "Индипендънт".

През април беше оповестено, че в ролята на култовата героиня, най-напред появила се в поредицата знаменити компютърни игри "Томб Райдър" от 90-те години, ще се въплъти тазгодишната носителка на "Оскар" Алисия Викандер.

"Томб Райдър" е и името на филмовата поредица за Лара Крофт. Действената красавица най-напред беше изиграна от Анджелина Джоли в два касови блокбъстъра от 2001 и 2003 г.

Лентата с Викандер ще проследи младежките години на Лара, когато тя се впуска в първото си приключение, пише вестникът. Режисьор е друг скандинавец - Роар Утхауг от Норвегия.

Очакваше се филмът да излезе още през 2017 г., но конкретно обявената дата е 16 март 2018 г.

Шведката Викандер спечели "Оскар" за участието си в "Момичето от Дания". Тази година на екран ще се появят още два филма с нейно участие - в дългоочаквания "Джейсън Борн", където красавицата застава до Мат Деймън, както и в "Светлината между океаните", където играе заедно с Майкъл Фасбендър и Рейчъл Уайз.

Източник: БГНЕС