Връзката убива сексуалното желание на жените
Връзката убива сексуалното желание на жените / снимка: sxc.hu

Сексуалното желание на жените намалява с течение на времето, а това на мъжете се запазва на почти същото ниво, показва канадско изследване.

Желанието на представителките на нежния пол за секс намалява с всеки изминал месец от връзката, установили канадските учени. За целите на експеримента било изследвано сексуалното желание на 170 мъже и жени въз основа на индекса на женската сексуална функция.

Всички участници, които били хетеросексуални и имали връзки с продължителност от един месец до девет години, са завършили университета Гелф в Онтарио, Канада. Скалата от 1,2 до 6,0 оценявала сексуалното желание толкова точно, че изследователите Сара Мъри и Робин Милхаузен установили, че с всеки изминал месец от връзката желанието за секс на жените намалявало с 0,02 въз основа на индекса на сексуалната функция, пише БГНЕС.

Резултатите показват, че продължителността на връзката е по-добър индикатор за сексуалното желание от задоволството в леглото или цялостната здравина на връзката. Изследването опровергава мнението, че сексуалното желание както на мъжете, така и на жените намалява с течение на месеците и годините.

Според учените запазването на сексуалния апетит на мъжете се дължи на еволюционната нужда на представителите на силния пол да произвеждат поколение, докато жените насочват вниманието си към отглеждането на деца.