Вижте снимката на картоф, продадена за милион долара
Вижте снимката на картоф, продадена за милион долара / ThinkStock/Getty Images

Колко бихте платили за снимка на органичен ирландски картоф? Не повече от няколко пени или в краен случай десет лири, бихте отговорили. Вероятно ще бъдете шокирани да научите, че за една такава фотография анонимен ценител е "броил" 750 000 лири (1 милион долара), пише в. "Метро".

Фотограф снима голи красавици в изоставени АЕЦ и лудници (СНИМКИ)

Внушителната сума е договорена от фотографа Кевин Абош за творбата му "Картоф#345". "Не за първи път клиент изявява желание да закупи снимка от стената на галерията ми. Пийнахме чаша вино и купувачът каза: "Наистина я харесвам". След още две чаши вино думите му бяха: "Наистина искам да я купя". Две седмици по-късно договорихме цената", разказва фотографът.

Преди обаче да се втурнете да снимате зеленчуци с надеждата за бързо забогатяване, трябва да знаете, че Кевин Абош не е кой да е и е в позиция да договаря нечувани суми за свои творения. Ирландският визуален артист е един от най-известните и скъпоплатени фотографи на знаменитости.

Абош работи в Дъблин и Париж и е снимал известни личности от ранга на Стивън Спилбърг, Дъстин Хофман, Джони Деп, Йоко Оно, Боб Гелдоф, Ванеса Редгрейв, Денис Хопър.

Източник: БТА