Колкото и полезна да е една храна има една граница, след която може да бъде  не само неприятна на вкус, но и не особено здравословна.

Ето няколко практични съвета за удължаване срока на годност на някои плодове.

Първо, важно е да знаете за кои плодове е добре да се съхраняват в хладилника.

Това са: Ябълки, круши, киви, сини сливи, смокини, кайсии, череши.

Ако са ви останали нарязани парчета ябълка, може да приготвите смес от вода с 1,2 лъжици мед. Залейте парченцата така, че сместа да ги покрие. Оставете ги да киснат. В меда има съставки, които забавят ензимите, причиняващи разваляне.

Ябълката - символ на здраве, любов, изкушение и грях (ВИДЕО)

Друг вариант е да нарежете ябълката по начин, показан във видеото. След това съберете парченцата и ги притиснете с ластик. Оставете в хладилника.

Авокадото е доста капризен плод. Разрязано на две, то бързо почернява. Когато режете авокадо на две, винаги оставяйте костилката, вместо да я изхвърляте. Така авокадото ще почернее по-бавно. Ако имате пюре от авокадо, оставете при него костилката.

5 любопитни факта за авокадото

Друг трик, който помага да се запази авокадото-намажете разрязания плод с лимон.

Каква е разликата между клементина, портокал, сацума и тангерина?

Бананите ще се запазят по-дълго, ако ги държите разделени, без да се допират.
Ако имате много зрели банани, за да ги спасите от бързо почерняване, ги увийте в найлонови пликчета.