/ Istock
В Мексико куче на име Ел Паломо (Гълъбът) намери собственика си седмица след изчезването му и го спаси от смърт, съобщи „Ню Йорк пост”.

84-годишният Грегорио Ромеро изчезнал на 27 ноември. Излязъл на разходка, но не се прибрал. Семейството му не го потърсило няколко дни с довода, че той често ходел по други села и не се прибирал с дни. След известно време обаче племенницата на Ромеро се притеснила и се свързала с полицията. Тя казала, че мъжът може да се е изгубил, тъй като страдал от загуба на памет.

През следващите няколко дни Ромеро бил издирван от полицията, спасителните служби и дори кучета за следене, но без резултат. Тогава службите привлекли към издирването предано куче на мъжа Ел Паломо. Кучето бързо намерило изчезналия стопанин и отвело полицията при него. Жертвата е била на три километра от къщата.
 
Изтощеният Ромеро бе откаран в близката болница, където се възстановявал два дни. През цялото това време вярното куче го чакал пред вратата на болницата.

„Благодарение на безусловната любов на домашния любимец, Ромеро успя да се събере със семейството си, защото Ел Паломо ни отведе до местонахождението му“, казаха от полицията.
 

По-рано беше съобщено, че служебно куче на име Сторм е спасило стопанката от разбойниците и е извадило котките от горящата къща. За двете героични дела кучето беше наградено с медал.
 
БГНЕС