Ако се чувстваме потиснати във всекидневието, това може да повлияе отрицателно на нашите сънища
Ако се чувстваме потиснати във всекидневието, това може да повлияе отрицателно на нашите сънища / ThinkStock/Getty Images
Учени от университета в Кардиф установиха, че ако се чувстваме потиснати във всекидневието, това може да повлияе отрицателно на нашите сънища, съобщава сайтът Си Ти Ви нюз. При подобно лошо настроение най-вероятно е да ни се явят кошмари.

Вижте какво разкриват кошмарите за здравето ни

Екипът на Нета Уайнстийн работил с 200 души, които трябвало да споделят най-честите си сънища. Те трябвало да отбележат кои 9 негативни сюжета най-редовно се преплитат в тях - чувство на пропадане, на преследване, на претърпяно нападение, на сковаващ страх, на заключване в тясно пространство, на присъствието на огън, на поява чисто гол на обществено място и др.

Жените сънуват повече кошмари от мъжете

За второто изследване 110 доброволци трябвало да си водят подробен дневник и да отразяват в него сънищата си за 3-дневен период. Те трябвало да отразят в детайли и психологическото си състояние през деня.

9 от най-честите сънища и тяхното значение

Учените установили, че хората, които се чувствали незадоволени и потиснати през деня, сънували повече кошмари от другите. И обратно, доброволците с положителна психологическа нагласа, които се мислели за самостоятелни и компетентни, се радвали на много по-хубави сънища.

Кошмарите, които сънуваме, разкриват най-големите ни страхове

Потиснатите хора редовно сънували, че падат, пропадат или че биват нападани. Те също така интерпретирали сънищата си в една мрачна, безизходна и негативна посока, за разлика от останалите. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА