Тълкуване на еротичните сънища
Тълкуване на еротичните сънища / sxc.hu

Всички сме имали сънища със сексуален подтекст. Независимо дали говорим за диви, романтични или откровено странни сънища, важното е, че има някаква обективна причина да виждаме точно тези картини насън. Има и такива, които ни тормозят почти всеки ден в продължение на седмици. Много хора приемат тези сънища твърде буквално, ето защо психолози се опитаха да отговорят на въпроса какво се крие зад еротичните ни сънища:

Сънувате, че правите секс с приятел (към който не изпитвате романтични чувства и сексуално желание)

Не се притеснявайте, това не означава, че внезапно сте развили любовни чувства към най-добрия си приятел или винаги сте ги имали на подсъзнателно ниво. Просто той притежава някакво качество, на което вие се възхищавате и искате да имате. Освен това се доверявате на този човек, понякога е възможно дори да е роднина. В сравнително малък процент от случаите жените започват да изпитват чувства към човека, когото са сънували в сексуален аспект.

Сънувате фантастичен секс с партньор, чието лице не можете да видите

Психолозите обясняват, че тези сънища разкриват, че искате неангажираща и страстна връзка (или нощ) с нов човек. Друг вариант е подсъзнанието ви да дава знак да изявите скритите си таланти.

Сънувате, че правите секс пред много хора

Ако насън правите секс пред много хора и се притеснявате, това може да означава, че се притеснявате какво мислят хората за вашата връзка или се срамувате от партньора си. Ако пък не изпитвате неудобство, а тръпка, това означава, че имате копнеж за сексуални изживявания.

Сънувате изневяра

Ако насън изневерявате на половинката си, това не означава, че имате съмнения за връзката си, а може да е реакция от голяма промяна (ако отскоро сте заедно, заживели сте в един апартамент или сте се оженили). Ако пък ви изневеряват насън, това не означава, че подсъзнателно усещате нечия изневяра, а че се чувствате емоционално изоставени или предадени.

Сънувате секс с човек от вашия пол

Не, не сте сменили сексуалните си предпочитания, тези сънища рядко означават това. Всъщност те показват, че се гордеете със своята женственост или мъжественост (в случая с господата). Тези сънища са по-често явление при жените.

Сънувате секс с бившия

Горещите сцени с бившата половинка насън не означават задължително, че искате да се съберете. Тези сънища се появяват, ако връзката ви вече не е толкова вълнуваща и страстна. Ако пък не сте с нов човек, това може да означава, че между вас и екс-половинката ви има нещо недовършено или недоизказано.

Сънувате тройка

Този сън означава, че нещо на любовния фронт не ви стига – секс, емоции, вълнение. Ако сексът е с две жени и един мъж, пострадал е емоционалният ви живот. Ако е с двама мъже - това показва, че физическата близост не ви е достатъчна.