/ ThinkStock/Getty Images
Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, установиха, че не трябва да консумираме повече от три чаши вино седмично - в противен случай увеличаваме с 20 процента риска си от преждевременна смърт, пише в. "Дейли мейл".

Червеното вино е полезно за мозъка

Досега се считаше за здравословно изпиването по една чаша вино на ден. Но според екипа на проф. Сара Харц това е прекалено много. Американските учени стигнали до този извод, след като изучили клиничните данни на над 400 000 свои сънародници на възраст от 18 до 85 години.

Развенчаха мит: без ползи за сърцето от чаша червено вино дневно

"Консумирането на 1- 2 чаши вино в продължение на 3 дни предпазва от болести на сърцето", твърди проф. Харц. Но този ефект се губи, ако консумираме същото количество 7 дни седмично. 
Това важало за всички възрастови групи. Що се касае до риска от ракови заболявания, хората, чиито роднини са преминали през такива, изобщо не трябва да близват алкохол. Това би било най-добро за тяхното здраве.

Червеното вино – съюзник в отслабването

Но жителите на някои географски зони с много нисък брой хронични заболявания може би няма да се съгласят с констатациите на проф. Харц, пише вестникът. Хората на средиземноморска диета, консумиращи една или две чаши вино дневно, достигат до дълбока старост.

И още за виното:

Кажи какво вино пиеш, за да ти кажа какъв си?

Виното – напитка за ценители

Две чаши червено вино на ден предпазват от инфаркт

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
 
БТА