Когато пътуваме, задължително си правим снимки на фона на емблематични за дадено място забележителности. А след това ги споделяме с приятелите си в социалните мрежи. Но с това си действие можем да си навлечем солидна глоба. Вижте в канала "7-те НАЙ" във vbox7:


Айфеловата кула


Макар това да е едно от най-посещаваните места в света, снимките през нощта могат да ви докарат неприятности. Нощното й осветление е вид изкуство и е защитено от закона за авторското право. Затова ви трябва писмено разрешение за споделяне на нощни снимки от кулата ако сте професионален фотограф.

Тадж Махал

Снимките на мавзолея са позволени само отвън. Вътре е забранено да се правят снимки, да се вдига шум, да се използва храна и напитки.

Тадж Махал
ThinkStock/Getty Images


Историята на Тадж Махал – храмът, сътворен от скръбта по любимата жена (ВИДЕО)

Гранд Каньон

На едно място над Гранд Каньон има изградена специална наблюдателна площадка, където е абсолютно забранено да се правят снимки.
 
Някои казина в Лас Вегас

Заради мерки за безопасност, като предотвратяване на грабеж, в някои казина във Вегас е забранено да се правят снимки.

Лас Вегас
iStock/Getty Images

Дворец на слънцето Къмсусан

Чужденците могат да получат разрешение да влязат в двореца на основателя на Северна Корея Ким Ир Сен само по време на официална правителствена обиколка. Тези, които успеят да влязат, не могат да правят снимки, да говорят или пушат. Преди влизането в двореца, те преминават през машина, която издухва праха, който те носят върху себе си.

Уестминстърско абатство

В Уестминстърско абатство, познато още като катедралата „Свети Петър“ в Лондон, също е забранено да се справят снимки. Счита се, че снимките възпрепятстват посетителите да се насладят на красотата и историята на абатството.

30 от най-красивите места в света (СНИМКИ)

Национален парк Улуру-Ката Тюта

Този парк се намира в Австралия. За да го снимате, трябва да си извадите специално разрешение.