Планетата ни е осеяна с множество страшни места, на които повечето хора не биха искали да попаднат. Те рядко са посещавани от туристи, а легендите за тези места плашат хората. Вижте ги:

Диамантената мина в град Мирни

Добивът на диаманти е невероятно предизвикателство. За производството на един карат диаманти трябва да бъдат изкопани и преработени 250 тона скали.

Втората най-голяма мина за диаманти в света се намира в град Мирни, Сибир. Мината не е активна, но е оставена напълно отворена. Това, което прави тази мина едно от най-страшните места на земята е, че тя представлява огромна кръгла дупка с диаметър около 1200 метра и е дълбочина около 525 метра. Ако бъде погледната от въздуха, мината изглежда като огромна черна уста, готова да погълне всеки. В дупката на мината се формират мощни течения, които засмукват хеликоптерите, които преминават наблизо. Затова полетът над ямата е забранен. До момента мината е засмукала няколко хеликоптера, които са прелетели в близост до нея.

мина за диаманти
netinfo

Подводният град Шиченг

Има много подводни градове и села, които са потънали поради различни причини - природни бедствия, катаклизми. Но при подводния град Шиченг нещата не стаят така. Архитектурата на този подводен град предполага, че е бил изграден преди около 1300 години, но през 1959 г. е бил потопен умишлено, заради строителство на хидроелектрическа централа. Жителите му са били евакуирани и принудени да напуснат домовете си. Градът все още е добре запазен, но крие много опасности.

Шиченг
netinfo

Убежището за умилостивяване

Изоставеното убежище за умилостивяване на хора с хронично болна психика е останало като свидетелство от миналото за ужасяващите медицински практики в подобни болнични заведения. Убежището се намира в Ню Йорк и е изоставено от дълго време. Мястото е затворено, а атмосферата в него е силно потискаща със старите мебели и останалото медицинско оборудване.

психиатрия
netinfo

Вижте още:

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Пътуване из призрачните градове

Призраците не се виждат, а се помирисват

Най-страховитите места на планетата

Вижте най-зловещите места в Англия (ВИДЕО)