Най-страховитите места на планетата
Най-страховитите места на планетата / снимка: Reuters

Ежегодно екстремният туризъм става все по-интересен и търсен от пътешествениците. Все повече хора се опитват да открият тръпката на ново и дори ужасяващо място. Специалисти съставиха класация на местата, където кошмарите ви могат да станат реалност.

На първо място в списъка е Музеят на историята на медицината "Мютер" в Калифорния. Това е музей на старинно медицинско оборудване, използвано за мъчения. В него има ужасяващи експозиции на човешки черепи, погребани в земята трупове и скелети на двуглави деца. Всеки любител на приключението би пожелал да го посети.

Втора е лагуната "Трук", разположена във вулканична долина в Микронезия, която е част от Каролинските острови. Тя привлича туристи с призрачните си дълбини и е истински рай за водолазите, които могат да се радват на мистериозно потънали кораби и военни самолетоносачи.

След тях се нарежда магическият пазар Сонора в Мексико. Той привлича посетители със своята тайнственост и оригиналност. Ако отидете на това нетрадиционно място, ще можете да се сдобиете с всякакви вещи за тъмни ритуали, да се запознаете с вещици или да надникнете в бъдещето.

Великденските острови е едно най-мистичните места на света. Там се извисяват огромни статуи с височина над 21 метра. Никой не знае кой е изработили фигурите. Днес древните култури са безследно изчезнали.

Неразгадани остават и блатата Манчак, известни като "Блатата на призраците", намиращи се близо до Ню Орлианс, САЩ. Съществуват легенди, според които там живеят върколаци.

Шести се нареждат парижките катакомби, където от векове се крият черепите и костите на мъртвите революционери.

Домът на семейство Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния, също е сред най-страшните места на планетата. Говори се, че имението е свърталище на мъртви хора , а стаите в него са обитавани от техните души.

Също толкова мистерия има и около т.нар. капан на Мери Кинг в Единбург. Според легендите това място гъмжи от призраци, които докосват краката и ръцете на туристите, допълва БГНЕС.

Абатството на Телем, създадено от известния сатанист Алистър Кроули, е на девето място.

След години на табута едно от най-страшните и неизвестни места за туристите е Чернобил, където преди 24 години стана най-голямата авария в историята на ядрената енергетика.