Тайната на удължаването на младостта се крие в няколко фактора, свързани с хранителното поведение на човека.
Най-мощният от тях е необходимостта да се избират продукти от местното земеделие, ако е възможно - биологични. Също така, храната не трябва да съдържа хормони и антибиотици.
Това разкри докторът и ректор на Европейския университет за дълголетие Юлия Юсипова в разговор с "Комсомолская правда".
Юсипова подчерта, че основната задача на антиейджинг диетите е да повлияят на процеса на метилиране - комбинацията от въглероден атом и три водородни атома с други молекули.
Според нея следните продукти са основни „помощници“ на организма против стареенето:
листни зеленчуци
животински протеин
ядки и семена
подправки
плодове и зеленчуци
бобови растения
зърно и зърнени храни
Освен това лекарят призова да се избягват консервирани храни, както и захар и препечени храни.
Според специалистът трябва да се сведе до минимум консумацията на храна, затоплена в пластмаса или готвена в незалепващи съдове.
Храните, богати на фолиева киселина, според експерта също трябва да бъдат изключени от храненето.
Най-мощният от тях е необходимостта да се избират продукти от местното земеделие, ако е възможно - биологични. Също така, храната не трябва да съдържа хормони и антибиотици.
Това разкри докторът и ректор на Европейския университет за дълголетие Юлия Юсипова в разговор с "Комсомолская правда".
Юсипова подчерта, че основната задача на антиейджинг диетите е да повлияят на процеса на метилиране - комбинацията от въглероден атом и три водородни атома с други молекули.
/ iStock/Getty Images
листни зеленчуци
животински протеин
ядки и семена
подправки
плодове и зеленчуци
бобови растения
зърно и зърнени храни
iStock/Getty Images
Според специалистът трябва да се сведе до минимум консумацията на храна, затоплена в пластмаса или готвена в незалепващи съдове.
Храните, богати на фолиева киселина, според експерта също трябва да бъдат изключени от храненето.
iStock/Getty Images