Странното хоби на Борис Джонсън (ВИДЕО)

Борис Джонсън
Борис Джонсън / Gulliver/Getty Images
Дейвид Камерън обичаше тениса, Тереза Мей – готвенето, а Борис Джонсън, който е фаворит в надпреварата за премиерския пост на Обединеното кралство, обичал да рисува… автобуси, предава Франс прес.
 
"Търся стари дървени кутии и ги изографисвам като автобуси", довери 55-годишният претендент за шефския пост на консерваторите пред журналистка от "Токрейдио".

Тереза Мей танцува под звуците на ABBA (ВИДЕО)

Борис Джонсън
Gulliver/Getty Images

Джонсън уточни и какви точно кутии му вършат работа, за да практикува своето хоби. "Това са стари кутии, които навремето са съдържали две бутилки вино и следователно имат преграда. Аз ги превръщам в автобуси, даже слагам и пътници вътре! Нарисуваните хора, които се возят в моя екологичен транспорт, си изкарват чудесно, не дишат въглероден двуокис, нито газови изпарения. Така намалявам замърсяването на околната среда!"
 
Много британци изслушаха с недоумение отговорите на Джонсън. Според английския комедиен сценарист Саймън Блакуел Борис искал да намекне, че каквато и чудовищна глупост да си позволи да каже, британците пак щели да си го изберат за премиер!"

Как видео на танцуваща млада конгресменка спечели симпатии, вместо омраза
 
Други се усъмниха в истинността на споделеното от Джонсън и си помислиха, че е взел на подбив журналистката. Но се оказа, че феминистката Нимко Али, която е приятелка на партньорката на Борис, е виждала със собствените си очи дървените произведения на ексцентричния политик.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА