Александрия Оказио-Кортез
Александрия Оказио-Кортез / БГНЕС
Старо видео, на което най-младият член на американския Конгрес - демократката Александрия Оказио-Кортез - танцува, се появи в мрежите, но вместо да й навреди, то допринесе за имиджа й, предаде Франс прес.

Тереза Мей танцува под звуците на ABBA (ВИДЕО)
 

Във видеото, което не е датирано, Оказио-Кортез имитира танцова сцена от популярния през 80-те години филм "Клуб "Закуска" (в който петима различни ученици откриват, че имат общо помежду си, когато са наказани заедно). Във видеото Оказио-Кортез е била или ученичка, или колежанка.
 
Клипът се появи в анонимен акаунт в Туитър, създаден неотдавна. Към видеото имало текст: "Ето как предпочитаната комунистка на Америка се държи като глупачката, каквато е в действителност". Но вместо записът да породи подигравки, много потребители на интернет изразиха симпатиите си към конгресменката и казаха, че тя е възхитителна във видеото.

Една сватба, танц с Путин и огромен скандал в Австрия (ВИДЕО)

Самата конгресменка пък се пошегува, че е доволна, че нейният талант на танцьорка сега е станал известен на хората. "Не е нормално за отговорни народни избраници да имат репутацията, че танцуват добре и аз съм щастлива, че съм един от тези избраници, които танцуват добре. Не съм изненадана, че републиканците могат да си помислят, че да се забавляваш е нещо незаконно и нещо, което ви компрометира", казва младата дама, известна с яростните си постове в социалните мрежи срещу Доналд Тръмп.
 
Александрия Оказио-Кортез, нюйоркчанка с пуерториканска майка и американски баща, се превърна в последните месеци в звездата на лявото крило на Демократическата партия и дори приема да я описват като "радикална".

Още новини за танцуващи политици:

Борисов се включи в прочутия танц със саби в Рияд (СНИМКИ/ВИДЕО)


Тереза Мей се учи да танцува в Африка (ВИДЕО/СНИМКИ)

Скандално видео с приличаща на Мелания героиня разгневи Белия дом

Австрийската външна министърка отново се развихри

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА