Спортът дава здраве, учи ни на дисциплина, честна игра, постоянство и т.н. За професионалните спортисти той е начин на живот, нещото, което им дава най-големите поводи за радост, но и най-трудните изпитания. Именно заради това понякога спортистите откриват любовта в други спортисти, пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7. Ето кои са български двойки, които споделят общ път и успешно съчетават любовта и състезанията: 

Ивет Лалова и Симоне Колио

Ивет е едно от любимите лица в родната атлетика. От 12 години редом от нея седи половинката ѝ Симоне, а от 8 години тя е и госпожа Колио. Често виждаме Симоне като неразделна част от тренировките и подготовката за състезанията на Ивет. Това е така неслучайно. Той също е бивш спринтьор на 60 и 100 метра, което му позволява активно да участва в подготовката не само като нейна опора, но и като треньор на Ивет.

Християна Тодорова и Димитър Кузманов

Християна Тодорова е едно от „златните момичета“ на България на Олимпиадата в Рио през 2016г. През изминалата година тя откри любовта в лицето на втората ракета на България – Димитър Кузманов. Интересното е, че двамата са приятели години преди да пламне любовта между тях. Към момента Християна се занимава както с треньорска дейност, така и с политика, а Митко е активен тенисист като тази година беше най-успешната му в кариерен план и стигна до 185 място в световната ранглиста, което е личен рекорд.

Елица Василева и Александър Атанасийевич

Капитанката на националния отбор по волейбол Елица Василева е нежната половинка до сръбския национал, а и един от най-добрите европейски волейболисти, Александър Атанасийевич. Двамата са заедно от 4 години, а любовта им започва благодарение на приятел на Александър, който му показва Елица. Пред сръбско издание родната волейболистка споделя: „В нашия спорт често се случва да се връщаш от мачове и да пътуваш нервна и уморена. Тогава е хубаво да имаш мъж до себе си, който минава през същите неща, за да те разбира и да знае как да се държи.“

Ерика Зафирова и Дейвид Хъдълстоун

Последната двойка е съставена от двама олимпийски състезатели, които представяха България на последната Олимпиада. Ерика Зафирова е част от националния отбор по художествена гимнастика, който ни донесе много гордост и златен олимпийски медал. Дейвид е със смесен произход – оттам идва и интересното му име и също е състезател по гимнастика, но по спортна. Двамата се сгодиха броени дни преди да заминат за Олимпиадата след повече от 3 години връзка. В едно от последните си телевизионни интервюта Ерика сподели, че вече са започнали да мислят в посока сватба.