/ Gulliver/Getty Images
Американската група "Кис" обяви турнето "End of the Road World Tour", с което ще приключи 45-годишната си кариера, съобщи Контактмюзик."Това ще е най-експлозивното ни и голямо шоу от всички досега. Ако ни обичате, елате да ни видите. Ако не сте ни гледали, това ще е моментът. Това ще е шоуто", казаха музикантите на финала на телевизионния конкурс "Америка има талант" по телевизия Ен Би Си, на който изпълниха хита си "Detroit Rock City".
 

Музикантите от група "Кис" - Джийн Симънс, Пол Стенли, Томи Тейър и Ерик Сингър, и преди са казвали, че приключват кариерата си. През 2000 г. фронтменът Джийн Симънс обяви, че групата се разделя. Две години по-късно музикантите се събраха отново, но Симънс повече не е излизал на сцена и с тримата други нейни основатели - Пол Стенли, Ейс Фрели и Питър Крис. Две години по-късно той каза, че иска да се завърне заради парите, феновете и себе си.
 

Gulliver/Getty Images


Групата "Кис" е основана в Ню Йорк през 1973 г. Музикантите са известни със сценичните си превъплъщения и използването на много грим, както и с ярките си концертни изяви. От албумите им са продадени над 100 милиона копия. А 25 албума на групата станаха "златни" или "платинени".

БТА