Актрисата Скарлет Йохансон и компанията "Уолт Дисни" постигнаха споразумение по делото за "Черната вдовица", съобщиха световните информационни агенции.

Условията на споразумението не бяха огласени.

Скарлет Йохансон заведе дело срещу "Дисни" през юли и обвини компанията, че е нарушила договора ѝ, като е предложила филма в стрийминг канала Дисни + едновременно с излизането му в киносалоните. Доводът ѝ беше, че това намалява хонорара ѝ за филма, който се основава частично на приходите от киносалоните.

"Дисни" отговори, че жалбата ѝ е безпочвена и студиото е спазило условията на договора. Компанията изтъкна също, че жалбата на Йохансон демонстрира "грубо незачитане" на рисковете за публиката по време на пандемията от COVID-19.

Спорът между актрисата и "Дисни" се следеше внимателно в Холивуд, защото медийните компании искат да разширят стрийминг услугите си, предлагайки първокачествени продукции.
 
Филмът "Черната вдовица" излезе на екран на 9 юли. Приходите от него в киносалоните са над 378 милиона щатски долара. От стрийминг е донесъл около 60 милиона долара през първите 20 дена. Скарлет Йохансон изпълнява главната роля във филма.

Скарлет Йохансон зае първо място в класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатените актриси през 2018 г. и 2019 г. Доходите ѝ от юни 2018 г. до юни 2019 г. бяха 56 милиона долара.
БТА